Esküvői tanácsadás Mészáros Eszter esküvőszervező

Miért jó, ha van esküvőszerveződ?

MIÉRT LESZ SZÁMODRA STRESSZMENTES A NAGY NAP, HA ESKÜVŐSZERVEZŐ SEGÍTSÉGÉT KÉRED?

Röviden?
Mert így Ti a tervezési időszaknak csak a szép pillanatait élitek meg és felhőtlenül élvezhetitek a Nagy Napot!

De bővebben azért ennél sokkal többről van szó!

Szerencsére manapság egyre kevésbé kell arról beszélni, hogy mit csinál egy esküvőszervező és miért is van rá szükség. A járvány okozta zűrzavar pedig kiválóan alátámasztja, hogy jobb profi segítséget kérni. Sokatokban  – és akár szüleitekben – mégis felvetődik a kérdés, hogy miért, hiszen ti magatok is meg tudjátok szervezni az eseményt. Minden bizonnyal igen! DE!

Engedjétek meg, hogy elmondjam a saját gondolataimat és tapasztalataimat azzal kapcsolatban, hogy mi szól egy esküvőszervező mellett.

AZ ESKÜVŐSZERVEZŐ SZAKÉRTŐ

Egy esküvőszervezőnek sokkal nagyobb rálátása van az esküvőkre, rendezvényekre és minden bizonnyal nagyobb tapasztalata is, hiszen ez a szakmája. Ezáltal ismeri a szervezés teljes folyamatát, a szakmabeli szolgáltatókat, a szokásokat, az új trendeket és a buktatókat egyaránt. Pályafutása során több problémával és megoldandó feladattal találkozott már, melyekre hatékonyan tud reagálni és megoldást kínálni. Ezzel szemben Ti, akik valószínűleg az első esküvőtökre készültök, nem rendelkeztek ezzel a tapasztalattal, persze ez egyáltalán nem baj!

EGY JÓ ESKÜVŐSZERVEZŐ LEVESZI TERHET A VÁLLADRÓL

ÉS A CSALÁD/BARÁTOK VÁLLÁRÓL IS

Több olyan párral volt alkalmam együtt dolgozni, akik már voltak házasok és anno saját maguk szervezték az esküvőjüket. Hogy mi vezette őket hozzám? Utólag jöttek csak rá, hogy túl nagy teher volt számukra – és sokszor a családjuk és barátaik számára is – a szervezés, vagy hogy nem tudták felhőtlenül élvezni a nagy napot, mert aggódtak, hogy minden rendben legyen, vagy azért, mert tudják, hogy ez mennyi időt és energiát igényel és a kevés szabadidejüket nem szeretnék erre áldozni.

A LEGJOBB ESKÜVŐSZERVEZŐ RÁTOK SZABJA AZ ÁRAJÁNLATÁT

Több barátotok vagy családtagotok szervezte már meg a saját esküvőjét, ők tudnak tanácsot adni, és még szolgáltatókat is ajánlanak nektek? Rendben, de gondoljátok át, hogy nektek biztosan ugyanaz az igényetek, mint nekik volt? A ti személyiségetek hasonló az övékéhez, hogy ugyanazokkal a szolgáltatókkal egy hullámhosszon lesztek majd? A násznép összetétele megegyezik? Ugyanannyit szántok az esküvőtökre, mint ők?
Az esküvőszervező a személyiségetek alapján el tudja dönteni, hogy mely szolgáltatókat ajánlja számotokra, akikkel nagy valószínűség szerint jól együtt tudtok majd dolgozni. Preferenciáitok és a költségkeret alapján is szűri a leendő esküvői csapat tagjait, hogy ár-érték arányban is a legmegfelelőbbek legyenek jelen a nagy napon.

AZ ESKÜVŐSZERVEZŐD A BIZALMASOD

Az esküvőt közel egy éves felkészülési időszak előzi meg, mely tele van feladatokkal, buktatókkal, stresszel, döntéshelyzettel, nem várt fordulattal és ekkor jön még csak a nagy nap, mely egyszeri és megismételhetetlen. Ebben az időszakban az esküvőszervező mindenben támogat, megnyugtat, objektív tanácsot ad a döntéshelyzetekben, külső szemlélőként segít az esetleges családi nyomást kezelni, a ti érdekeiteket képviseli, rávilágít az irreális költségekre, megóvva titeket a tanulópénzektől.

AZ ESKÜVŐSZERVEZŐ EGY KÉZBEN TART MINDENT

Több száz emailtől és több 10 órányi telefonbeszélgetéstől kímélitek meg magatokat, ha esküvőszervezővel dolgoztok. Miért? Mert nektek 5-10 (vagy akár több) szolgáltató helyett csak a szervezővel kell tartanotok a kapcsolatot, ő intéz mindent. Figyeli a költségeiteket, koordinálja a szolgáltatókat a szervezési folyamat alatt és a nagy napon egyaránt – ha kéritek. 

A SZÁMODRA LEGJOBB ESKÜVŐSZERVEZŐ HELYBEN VAN

Ha külföldön éltek, nehézséget okoz az esküvői szolgáltatók kiválasztása, és a velük való folyamatos kommunikáció. Nyugtalanságot okoz, hogy nem tudjátok bejárni a számotokra szimpatikus helyszíneket és a szervezői feladatokat is nehezen tudjátok ellátni személyes találkozók nélkül. Ebben a helyzetben is nagy segítség egy esküvőszervező, aki helyettetek egyeztet, elmegy a helyszínre, ahonnan video híváson keresztül, élőben tud tájékoztatni benneteket az előnyökről és hátrányokról egyaránt.

AZ ESKÜVŐSZERVEZŐ ÉSZREVÉTLENÜL BONYOLÍTJA LE A NAGY NAPOT

Amennyiben csak a nagy nap lebonyolítására kéritek meg az esküvőszervezőt, abban az esetben is óriási terhet vesz le a vállatokról. Fontos tudnotok, hogy ez a feladat nem sem arra a pár órára szól, amíg jelen van az esküvőtökön! A lagzi előtt legalább egy héttel minden információt meg kell osztanotok vele, át kell adnotok a szolgáltatói listát, kontaktokat, hogy ő fel tudja venni mindenkivel a kapcsolatot és megbizonyosodjon róla, hogy mindenki ugyanazzal az információval rendelkezik és tisztában van a feladatkörével. Aznap pedig a forgatókönyv alapján mindent betartva a háttérből koordinálja az egész szolgáltatói csapatot. Ha változás van, ő tájékoztatja a teamet. Mindig egy lépéssel az adott programpont előtt jár, ha csúszás lenne, egyből reagál, hogy a násznép ebből semmit ne érzékeljen.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan találd meg a számodra legjobb esküvőszervezőt, olvasd el itt.

Ha úgy érzed segítségre lenne szükséged az esküvőszervezés kapcsán, akár egy tanácsadás vagy egy workshop keretein belül, kérj időpontot és találkozzunk személyesen!

Ha tudod, hogy mindenképp szeretnél esküvőszervezővel dolgozni, viszont még nem találtad meg a hozzád passzoló szolgáltatót, keress bátran, beszélgessünk!

Leave a Comment