CEWES esküvőkiállatás Mészáros Eszter esküvőszervező

Esküvő kiállítás

Az őszi időszak általában az esküvőkiállítások időszaka is. Nos…nem egy és nem kettő kiállítás maradt el a Covid-19 miatt, úgyhogy mondhatjuk, hogy ki vagyunk éhezve és bízunk benne, hogy Ti sem adtátok fel és eljöttök majd egy-egy ilyen eseményre.

Legközelebb 2021. november 6-7-én, az őszi CEWES Esküvő Kiállatáson leszünk megtalálhatóak a Hungexpon, a 82/C standon.

Minden pár másképpen szervezi az esküvőjét. Vannak, akik rögtön belevágnak a közepébe, mások szeretnek sokáig nézelődni, latolgatni, majd azután dönteni.

Tagadhatatlan, hogy a házasulandóknak egyáltalán nincsen könnyű dolguk – már ami a szervezést illeti. Főleg a Covid alatt/után, de úgy általánosságban sem. Az ifjú párnak általában fogalma sincs arról, hogy milyen szolgáltatásokat is rendeljen a nagy napra, ráadásul az ár-érték arányokkal sincsenek tisztában, hiszen alap esetben ez az első esküvőjük.

A legelső nagy kérdéseket az veti fel az esküvőszervezés kezdetén, hogy mennyibe kerül egy esküvő és hogyan tudjátok összeállítani a költségvetést.

Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek az esküvő kiállítások, ahol ezekre a felmerülő kérdésekre választ kaphattok, sőt a különböző szolgáltatásokat és termékeket is könnyen összehasonlíthatjátok ott helyben is akár. Biztosak vagyunk benne, hogy egy esküvőkiállítás nagyon sok mindenben segítségetekre lehet.

Regionális és országos esküvő kiállítás

Vannak regionális esküvőkiállítások, melyek például egy-egy nagyobb városban kerülnek megrendezésre és általában a környékbeli szolgáltatókat mutatják be, velük találkozhattok és vannak nagyobb, országos kiállítások. Én azt gondolom, hogy mindegyiknek van előnye és hátránya is, de az, hogy a párok profitálhatnak belőle, az vitathatatlan!

A szervezők törekednek arra, hogy egy-egy ilyen kiállítás alkalmával a párok hasznos információkat kapjanak, és úgy térjenek haza, hogy már nem olyan félelmetes számukra az esküvőszervezés egyébként izgalmas, de egyben stresszes folyamata.

Mivel lesztek gazdagabbak egy esküvő kiállítás után?

1.Inspirációt gyűjthettek, megismerhetitek a legújabb trendeket és az új/extra szolgáltatásokat is

Az esküvő kiállítások nem csupán a már megszokott, mindenki számára ismert szolgáltatásokat és termékeket vonultatják fel, ugyanis a 21. század exkluzivitása az esküvő ipart is elég rendesen utolérte. Ezek a dolgok nem csak luxusesküvőkön fordulhatnak elő, hanem akár a Ti esküvőtökön is. Az ilyen vásárokon ugyanis olyan vadonatúj trendekkel és extra szolgáltatásokkal találkozhattok, amire álmotokban sem gondoltatok volna. Ilyenek lehetnek, az öko meghívok – amiknek például a papírjában vagy a borítékjában virágmag van – vagy a ruhafèny, a világító óriásbetűk és egyéb más alternatív, de szuper trendi megoldások is kint lesznek.

  1. Nagy pozitívum az is, hogy azonnal, gyorsan információhoz juthattok, személyesen a szolgáltatóktól.

Számos kiállítóhelyen lehetőségetek van megadni az e-mail címeteket, sőt sokan el is kérik. Mindezt annak érdekében, hogy minél gyorsabban megérkezzen hozzátok az adott szolgáltató árajánlata. Ennek segítségével pedig akár egy szempillantás alatt összehasonlíthatjátok ár-érték alapján a termékeket vagy a szolgáltatások, így biztosan a számotokra legjobb megoldást tudjátok majd kiválasztani.

Ne féljetek megadni az email címeteket, senki nem fog elárasztani benneteket spammel…az összes szolgáltatónak az az érdeke, hogy értékes infókat osszon meg Veletek, hiszen az a célja, hogy az ő szolgáltatását vagy termékét válasszátok. Higgyétek el, senki nem a maga ellensége. Ha meg spammel, egyszerűen csak leiratkoztok vagy letiltjátok és kész, de ne zárkózzatok el kapásból, mert van aki hírlevélben pl. kedvezményeket oszt meg vagy last minute időpontokat. Ha lecsúsztatok pl. az ‘álom fotósotokról’, de valaki visszamondja és ti a hírleveléből értesültök egy megüresedett helyről, már megérter, hogy megadtátok az elérhetőségeteket. Legalábbis szerintem! 😀

  1. Kedvezmények és nyeremények

Az esküvő kiállítások során lehetőségetek van a különböző szolgáltatókkal találkozni, megismerni az adott terméket. Ráadásul a szolgáltatók gyakran árengedményekkel kedveskednek. A vásárok során akár 20-30%-os kedvezményt is felkínálnak számotokra, abban az esetben, ha ott foglaljátok le az adott szolgáltatást. Ugye milyen szuper lenne, ha nem utolsó pillanatban kellene dekoros után szaladgálnotok?

Persze nyereményjáték is van a legtöbb szolgáltatónál…nálunk is lesz! De azt most még nem árulom el, hogy pontosan mit is nyerhettek, egy biztos, hogy nagy értékű felajánlás lesz! Figyeljétek a közösségi média felületeinket, hamarosan kihirdetjük.
Mészáros_Eszter_esküvő_kiállítás_2019_Skanzen.JPG

  1. Szórólap, brosúra, katalógus

A rendezvényeken szinte biztos, hogy ipari mennyiségű szórólaphoz, brosúrához, illetve katalógushoz juthattok hozzá, amelyek már önmagukban megkönnyíthetik az esküvő szervezés menetét. Ezek ugyanis azt a célt szolgálják, hogy akár otthon, a kanapén ülve álmodhassátok meg a tökéletes nap tematikáját. DE! 2021-ben az interneten azért sokkal több infót találtok egy-egy szolgáltatóról, mint egy ami egy szórólapra ráfer…ezért azt javasolom, hogy NE kizárólag szórólapot gyűjteni menjetek el egy ilyen eseményre…ezt mi sem annyira szeretjük! 😛

  1. Minden egy helyen

Mindenki egy helyen, aki/ami a nagy naphoz elengedhetetlen. A kiállításon vannak esküvői helysznínek, esküvőszervezők, virágosok és dekoratőrök, ékszerészek, videósok, fotósok, táncoktatók, öltönykészítők, meghívó készítők, zenei szolgáltatók stb. Tehát mindenki, aki a segítségetekre lehet abban, hogy az esküvőtök szervezésének folyamata zökkenőmentes, a nagy nap pedig tökéletes legyen.

Gyertek el! Találkozzunk 2021. november 6-7-én a Hungexpón, a nagy Őszi CEWES Esküvő Kiállítás 82/C standján!

Ha úgy érzed segítségre lenne szükséged az esküvőszervezés kapcsán, akár egy tanácsadás vagy egy workshop keretein belül, kérj időpontot és találkozzunk személyesen!

Ha tudod, hogy mindenképp szeretnél esküvőszervezővel dolgozni, viszont még nem találtad meg a hozzád passzoló szolgáltatót, keress bátran, beszélgessünk!

Leave a Comment