Clover Club cocktail

Clover Club – koktél Recept

EGY KIS TÖRTÉNET

A philadelphiai Bellevue-Stratford hotel nagyon divatos helynek számított az 1800-as években. Helyet adott a „Clover Club” nevű, főként ügyvédket és írókat tömörítő férfi klubnak is, melyet W. B. Yeats ír költő is látogatott. Az első világháborút és az azt követő szesztilalmat túlélve az ital hódításának a málnának tulajdonított nőiesség és a tojásfehérje használata vetett majdnem véget. (Ez utóbbit ki is hagyhatjátok, ha bizarrnak találjátok.) Szerencsére ma már egy igazi klasszikusként gondolhatunk rá, olyannyira, hogy Julie Reiner 2008-ban, Brooklyn-ban ezen a néven nyitott saját bárt.

HOZZÁVALÓK

– 60 ml (2 oz) gin

– 20 ml (¾ oz) friss citromlé

– 20 ml (¾ oz) málna szirup*

– 15 ml (½ oz) tojásfehérje

*Ha nincs otthon málnaszirup, akkor 5-6 szem málnát cukorsziruppal NYOMJ össze a shaker alján.

ESZKÖZÖK

Italmérce, shaker, szűrő, talpas cocktail pohár

ELKÉSZÍTÉS

  • Legjobb eredmény érdekében a poharat rakd a fagyasztóba.
  • Dobj mindent a shakerbe és rázd össze erősen.
  • Adj jeget a shakerbe és rázd 10-12 másodpercig erősen.
  • Szűrd át az italt a behűtött pohárba.
  • Díszítsd koktéltűre húzott málnával.

Ha úgy érzed segítségre lenne szükséged az esküvőszervezés kapcsán, akár egy tanácsadás vagy egy workshop keretein belül, kérj időpontot és találkozzunk személyesen!

Ha tudod, hogy mindenképp szeretnél esküvőszervezővel dolgozni, viszont még nem találtad meg a hozzád passzoló szolgáltatót, keress bátran, beszélgessünk!

Leave a Comment